Posted on

A levesek és főzelékek elkészítéséhez általában nagyobb edényekre van szükségünk. A magasabb falú lábas igen kedvelt a háziasszonyok körében, hiszen kialakításának köszönhetően igen kényelmesen főzhetünk benne. Általában több méretben is kaphatóak, valamint alapanyagukat tekintve is mások, gyártótól függően. Amennyiben biztosra szeretnénk menni, érdemes lehet olyan típust választanunk, amelyhez fedő is jár, hiszen vannak olyan ételek, amelyek csakis párolás útján készülhetnek el. A nagyobb méretű edényeket általában nem használjuk minden nap a konyhában, mégis érdemes belőle otthon tartani belőle egyet-kettőt, hiszen előfordulhat, ha máskor nem is, de az ünnepek során mindig szükség lehet rájuk. A lábasok igen sok változatban készülnek, vannak kisebb méretűek is, nagyobb nyéllel, valamint nagyobb méretűek is, melyek akár egy pörkölt, vagy éppen egy tartalmasabb leves elkészítéséhez alkalmasak a leginkább. Amennyiben pedig készletet vásárolunk, egyszerre több méretet is használhatunk a főzéshez.