Posted on

A csiszolt betonpadlók csupán az utóbbi néhány évben kezdtek igazán elterjedni, miután egyre fejlettebb és hatékonyabb betoncsiszoló és polírozó gépek jelentek meg, ez azonban nem jelenti azt, hogy a beton felhasználása, vagy a betoncsiszolás koncepciója teljesen új lenne. Meglepő módon a csiszolt és polírozott betonpadlók számos kultúrában jelen voltak a történelem folyamán. Természetesen a mai, modern megoldások sokkal rugalmasabbak és egyszerűbben kivitelezhetőek, azonban ettől még tény, hogy számos, évezredekkel ezelőtt készített betonpadló még mindig ép, ami megmutatja, mennyire tartós technológiáról is van szó.

A beton alapvetően kavics, homok és cement keveréke, és mostani ismereteink szerint a mai Szerbia, Bosznia és Horvátország területén használták először.

Az ókori Egyiptomban már egészen elterjedtnek számított. A Nílus menti királyságban a kezdetleges beton alapanyaga mész, iszap és szalma volt.

Később, a Római Birodalomban fejlesztették tökélyre a betonnal való munkát. Az ókori, vulkáni hamut is tartalmazó beton a mainál jóval erősebb és tartósabb volt, de dolgozni is nehezebb volt vele. Számos, ma is álló, híres épületet építettek betonból, mint például a Pantheon vagy a Colosseum, de számtalan lakóház, híd és fal is épült ebből az anyagból. A falakat és padlókat jellemzően más anyagokkal fedték le; épülettől függően ezek lehettek többek között márványlapok, mozaikok vagy tégla. Ezeknek a borításoknak jellemzően csak díszítési funkciójuk volt, mivel lássuk be, a megfelelő polírozás nélkül a beton felülete nem a legváltozatosabb vagy legszebb.

A cégünk által kivitelezett betonpadlók azonban nem „csupán” rendkívül strapabíróak, erősek és simák, hanem szépek és személyre szabhatóak is.

Padlóink nem csupán mintázatukban és fényességükben térnek el egymástól, de ügyfeleink meghatározhatják azt is, mennyire legyen látható a kőszerkezet. A felület lehet teljesen matt is, de természetesen festhető is.

Az épületekben már egyébként is jelenlévő aljzatbetonból gyakorlatilag örökéletű, minőségi padlót hozunk létre megfizethető áron. A „titok” mindössze annyi, hogy eltávolítjuk a beton felső, gyengébb, porózus rétegét, majd a felszínre kerülő, erősebb réteget addig csiszoljuk és polírozzuk, amíg tökéletesen sima és rendkívül kemény nem lesz. Ehhez a legmodernebb, leghatékonyabb, kizárólag betoncsiszolásra kifejlesztett gépeket használjuk, azonban a legjobb eszközök sem érnek semmit tudás és szakértelem nélkül. Csapatunk ezért kizárólag képzett és tapasztalt szakemberekből áll, akik munkájában garantáltan nem fog csalódni.