Posted on

A pincér feladatai
A vendéglátóipar egy dinamikusan fejlődő ágazat. Régi és újabb vendéglátóhelyek állnak a vendégek rendelkezésére. A pincér fogadja a beérkezőket és szolgálja fel az italokat és ételeket számukra. De munkája már a vendégek megérkezése előtt elkezdődik. Legelőször áttanulmányozza az étlapot, tájékozódik, hogy mi az aznapi kínálat. Az étkezési időszakoknak megfelelően előkészíti, megteríti az asztalokat, az alkalomhoz, évszakhoz illően feldíszíti, kiválasztja a tányérokat, poharakat és evőeszközöket. Az étterembe érkezőket üdvözli, és az asztalukhoz kíséri. Felveszi az italrendelést és miután felszolgálta, felveszi az előre átadott étlapból választott ételek rendelését. Miután minden ételt felszolgált az asztalra, figyeli a további kívánságokat. Amikor leszedi az asztalt, megkérdezi, hogy még mit kérnek, italt, desszertet. A felszolgálói állás Hajdúszoboszló éttermeiben is a vendégekért jön létre. A tulajdonosok értük alkalmaznak minden munkatársat. Értük és a kényelmükért dolgozik a szakácstól a takarítóig minden étteremben dolgozó alkalmazott és vezető.