Posted on

Míg régebben a már meglévő épületek esetében sokszor problémát okozott az utólagos kábelezés, addig ma már ezt a roppant időigényes és részletes folyamatot könnyedén elkerülhetjük. Ugyanis ma már a rendelkezésünkre áll az úgynevezett IP kamera, amely nem csak gyorsan és pontosan telepíthető, ez mellett pedig tökéletesen megbízható.

A kamerák ugyanúgy működnek, mint a hagyományos, vezetékes készülékek, azonban ez mellett az adatok átadása teljes mértékben az interneten keresztül, vezeték nélkül működik. A beltéren kihelyezett IP kamerák komoly méretű látókörrel rendelkeznek, ennek köszönhetően pedig akár egy nagyobb területet is probléma mentesen tud ellenőrizni. Mivel pedig egy minőségi, beépített mikrofon is kerül minden egyes készülékbe, így a hang rögzítése is megoldott.

Az audio kimenet, valamint a WIFI kapcsolat pedig gyorssá és tökéletessé teszi az adatátvitelt is. A memória kártyára történő mentés pedig lehetővé teszi számunkra, hogy akkor se kelljen pluszban szervert üzemeltetnünk, amennyiben több kamerát is felszereltetünk.