Posted on

Nem csekély azon paraméterek száma, melyek befolyással bírnak az ingatlanhirdetések sikerességére, legyen szó akár eladásról, akár kiadó ingatlanokról. Fontos a hirdetés módja, érdemes mind online, mind offline technikákat bevetni, de néhány dologra nagyon figyeljünk oda, mert saját magunk alatt vághatjuk a fát.

A képek rendkívül fontosak az ingatlanhirdetések esetében, ezt felismerve vannak olyan apróhirdetős oldalak, ahol maga a hirdetés feladása ingyenes, csak a képek feltöltése kerül pénzbe. A különféle keresők által szolgáltatott listaoldalakból leginkább a jól megválasztott fotókkal lehet kitűnni, plána ha a legfontosabb (vagyis a leendő vevő számára érdekes információt hordozó) információkat megfelelően felvittük a hirdetés adatlapjára.

Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a képek mennyisége mellett a minőségre is ügyelni kell. A rossz minőségű, a reklámozott lakást vagy házat kedvezőtlen színben feltüntető fotók azt eredményezhetik, hogy a potenciális vevő továbbgörget, mielőtt a hirdetésünkön szereplő egyéb információkat elolvasná.

Manapság, amikor egyre többen érzik bőrükön az “internet nem felejt” című népi bölcsességet, még egy dolgot fontos számításba venni ingatlan hirdetés feladásakor: a kritikán aluli fotók könnyen olyan blogokra, oldalakra kerülhetnek ki, ahonnan aztán soha többé nem tudjuk eltávolíttatni. Érdemes átgondolni, akarunk-e ilyen “hírnevet” ingatlanunknak.