Posted on

Az Ön vállalkozása rendelkezik már ISO 9001 tanúsítvánnyal? Ha még nem, érdemes megfontolnia,a hatékony irányítás ugyanis számos előnyt nyújthat cége számára. Többek közt növekvő vevőkör, könnyebb belső működés, jogbiztonság, fejlődő külső-belső kommunikáció, javuló alvállalkozói teljesítés lehet a folyamat eredménye. Az ISO 9001 tanúsítás megléte emellett sok pályázat alapfeltétele is egyben.
Az ISO9001 szabványrendszer a menedzsment rendszerek alapszabványa, mely átfogó modellt alkotott meg a minőségirányítás megvalósítására. Ez nem egy termék- vagy szolgáltatási szabvány, hanem magát az előállítási, irányítási folyamatot optimalizáló komplexrendszer. Olyan általános követelményeket fogalmaz meg a minőségirányítás, amelyek egy cég sikeréhez és a vevők elégedettségéhez szükségesek.
Ha úgy döntött, belevág, a Mav-IT közreműködik az ISO 9001 tanúsítvány megszerzésében és folyamatos figyelemmel kísérésében, valamint a felügyeleti és megújító auditokra való felkészítésben is. Az ISO9001 tanúsítás lépései:
1. A tevékenységi folyamatok felmérése, minőségirányítási vezető kijelölése, ütemterv készítés, oktatások.
2. Dokumentáció: minőségpolitika és célok meghatározása, eljárások készítése, kézikönyv, bizonylatok, formanyomtatványok kidolgozása.
3. A szabvány bevezetése: eljárás utasítások, hitelesítések, kalibrálások, belső audit.
4. ISO9001 tanúsítás: dokumentáció auditori átvizsgálása, helyszíni audit, jelentés készítése
Atanúsítvány rangot és értéket ad vállalkozása számára, így növekszik a vevők, beszállítók és üzleti partnerek bizalma is. Az ISO9001 minősítés garantálja a vevők számára a kiváló termékeket és szolgáltatásokat. A Mav-IT szakértőinek segítségével hatékonyabbá és eredményesebbé teheti cége működését.